Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

SARD: Noi reuniuni ale grupurilor de lucru la Vulcănești, Etulia și Cișmichioi

În comunitățile din UTA Găgăuzia continuă activitățile lansate în cadrul Proiectului SARD Gagauzia Taraclia. La 4 august 2016, grupurile de lucru din or. Vulcănești şi din satele Etulia și Cișmichioi au inițiat, împreună cu consultanții BCI, primele activități de planificare strategică.

detalii...

05.08.16

Proiect de planificare strategică lansat la Vinogradovca, Taraclia

Noul proiect de planificare strategică a fost lansat ieri, 26 iulie, în comuna Vinogradovca, în prezența a peste douăzeci de persoane reprezentând APL, instituțiile de învățământ, ONG-urile locale și mediul de afaceri. În aceeași zi, alți facilitatori s-au întâlnit cu grupurile de lucru create în mai multe localități (Balabanu, Aluatu, Novosiolovca, Copceac, Cairaclia) și le-au acordat asistență în colectarea datelor necesare pentru elaborarea profilurilor socio-economice.

detalii...

27.07.16

Activităţi de planificare strategică lansate în Găgăuzia și raionul Taraclia

Mai multe localități din Găgăuzia și raionul Taraclia vor fi sprijinite în procesele de planificare strategică și implicare a comunității. În cadrul unui proiect nou lansat, au avut loc primele întâlniri cu reprezentanţii APL, în vederea creării grupurilor de lucru și colectării datelor necesare pentru elaborarea profilurilor socio-economice. Localitățile vizate sunt: Taraclia, Budăi, Musaitu, Novosiolovca, Balabanu, Cairaclia, Vinogradovca, Aluatu (r. Taraclia) şi Carbalia, Etulia, Cişmichioi, Vulcăneşti şi Copceac (UTA Găgăuzia).

detalii...

21.07.16

Pe bani europeni, la Șoldănești s-a deschis un cabinet performant de imagistică dentară

07.07.2016. La Centrul de Sănătate din Șoldănești a avut loc inaugurarea Cabinetului de Imagistică Dentară „David Dental Scan”, o afacere dezvoltată de tânăra Ana Gligor în cadrul Proiectului de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Ana a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie, specialitatea Imagistică și Radiologie Medicală, iar din grantul de 10360 euro oferit de UE, a procurat echipament de ultimă generație. Acum a început să presteze o gamă largă de servicii de diagnostic dentar, cum ar fi: examinări radiologice exterioare, ortopantomografie, radiografia sinusurilor maxilare și a articulațiilor temporo-mandibulare.

detalii...

07.07.16

ISTORIE DE SUCCES // Mai ieri căuta un loc de muncă, azi caută să angajeze croitorese

Marcela Moscovciuc are doar 25 de ani, este licenţiată în design vestimentar şi a reuşit deja să-şi înfiinţeze propriul brand şi atelier – MĂR ALB. Deşi crede că omul îşi face norocul cu propriile sale mâini, Marcela a avut, totuşi, parte şi de ceva noroc până să devină antreprenoare. Iar acest noroc i-a venit de la soră-sa, Mihaela, care a văzut pe Facebook un anunţ despre un concurs de granturi şi a îndemnat-o să participe.

detalii...

30.06.16

ISTORIE DE SUCCES // Cu un grant oferit de UE, a devenit antreprenor la numai 18 ani

Abia a dat bacul și așteaptă rezultatele. Dar este mai puțin stresat decât colegii săi, pentru că are deja un SRL înregistrat, trei angajați și un tractor cu care prestează servicii mecanizate gospodăriilor agricole din Tudora.

detalii...

22.06.16

ISTORIE DE SUCCES // Cristina Boicu: ,,Totul este în mâinile voastre!”

Câţi dintre voi îşi doresc să se alimenteze sănătos? Cristina Boicu din satul Teliţa, r. Anenii Noi şi-a dorit foarte mult acest lucru, ceea ce a şi motivat-o să se gândească serios la iniţierea unui afaceri 100 % ecologice. Când a descoperit un concurs de granturi pe o reţea de socializare, nu a stat mult pe gânduri şi şi-a materializat dorinţa. Este vorba de concursul de granturi din cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute.

detalii...

10.06.16

Raionul Călărași și-a adaptat strategia de dezvoltare la schimbările climatice

În cadrul proiectului ADA/PNUD ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”, Compania de consultanță “Business Consulting Institute” a oferit expertiză autorităților publice locale din șase raioane în vederea incorporării unor măsuri de adaptare la schimbările climatice în strategiile locale de dezvoltare.

detalii...

08.06.16