Ro   En  

În premieră, experții în domeniul dezvoltării afacerilor vor obține certificare internațională23 Ianuarie 2017, Chișinău - Experții în domeniul de dezvoltare a afacerilor vor obține certificatul CMC – Certified Management Consultant, recunoscut pe plan internațional, conform standardelor europene EN 16114. Astăzi a fost dat start cursurilor, la care participă specialiști din Chişinău şi Tiraspol. Proiectul este realizat sub egida Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

 

Certificarea internațională a consultanților în business reprezintă trecerea la un nivel nou, mai calitativ, pentru piața locală de consultanță. Beneficiari direcți ai serviciilor prestate de acești specialiști vor fi companiile locale, care își vor îmbunătăți competitivitatea prin implementarea practicilor internaționale de management al întreprinderii.

 

„De notat că la instruiri participă specialiști din comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru, ceea ce contribuie direct la stabilirea unor relații între ei și, respectiv, la consolidarea încrederii”, a menționat Andrei Darie, Managerul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 

Participanții au așteptări mari de la acest curs.

 

Oleg Hâncu, Director la HACON Consulting din Chișinău: „Sunt convins că instruirea îmi va îmbogăți cunoștințele cu noi tehnici și instrumente, testate și recomandate de experții UE în domeniul managementului afacerilor și proiectelor. Iar acestea îmi vor permite să prestez servicii de consultanță la cele mai înalte standarde”.

 

“Îmi voi perfecționa abilitățile în domeniul consultanței de afaceri și le voi aplica în munca mea de zi cu zi, contribuind astfel la consolidarea poziției companiei noastre pe piață”, afirmă Bogdan Ignatiev, Director comercial la Compania de logistica KCANADU din Tiraspol.

 

La curs participă 20 de persoane, câte zece de pe fiecare mal al Nistrului, selectați prin concurs deschis. Examenul pentru obținerea certificatului EN 16114 va fi susținut în fața unei comisii internaționale.

 

Partenerii proiectului sunt: Christian Putzer Management Consulting (CPM Consulting) din Austria,  Business Consulting Institute (BCI) din Chișinău și Camera de Comerț și Industrie din stânga Nistrului.

23.01.17