Ro   En  

CUM DEZVOLTĂM UN PRODUS? Instruire pentru tineri antreprenori, facilitată de BCI și partenerii săi12.04.2016. Business Consulting Institute (BCI), în parteneriat cu ODIMM și cu CIVITTA Estonia, organizează azi la Chișinău o nouă sesiune de instruire pentru tinerii  antreprenori din spaţiile rurale. Instruirea are loc în cadrul Cupei Antrerprenoriatului Rural II și întrunește învingătorii celor trei maratoane ale ideilor de afacere care s-au desfășurat anterior la incubatoarele de afaceri din Soroca, Nisporeni și Ștefan Vodă.

 

În cadrul instruirii, facilitată de Alexandru Popovici, tinerii antreprenori sunt ințiați în etapele de dezvoltare a produsului, își împărtășesc experiența proprie și studiază modele practice de dezvoltarea cu succes a afacerii.

 

Domnița Grițco este din Nisporeni, iar afacerea ei se numește LoveBox și presupune livrare de servicii la domiciliu: “Sunt foarte fericită să particip în acest proiect, pentru că am învățat să fac un plan de afacere bine structurat, să definesc clar toate elementele de care am nevoie, să evaluez cât de viabilă poate să fie afacerea mea pe piata și să identific punctele slabe. În general, am învățat un lucru foarte important:  cum să pornesc de la o idee și să ajung la o afacere viabilă. Am găsit deja toate elementele-cheie de care am nevoie, am stabilit parteneriate, acum afacerea mea este la etapa de probă, înainte de a fi lansată pe piață. Pentru început, voi crea trei locuri noi de muncă”.


La eveniment participă reprezentanții CIVITTA Estonia, Anari Hagel și Harry Tallinn, iar din partea BCI – managerul de proiect Ana Mardare și mentorii Rodica Bivol și Alexandru Negruță.

 

Ana Mardare: „Grație suportului financiar din partea MAE al Estoniei, noi ne-am propus, prin acest proiect, să sporim calitatea activităţilor antreprenoriale ale tinerilor din spaţiile rurale, să consolidăm sistemul antreprenorial existent și astfel să creăm condiții de extindere a antreprenoriatului rural și, implicit, de diminuare a fluxului de forță de muncă de la sate spre orașe.  

 

Proiectul „Promovarea antreprenoriatului în dezvoltarea zonelor rurale” se desfășoară în două etape (august 2014 – iunie 2015; august 2015 – iunie 2016) și este implementat de Business Consulting Institute (BCI), în parteneriat cu ODIMM și cu Centre for Pure Development (Estonia). Finanțator: Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei. 

12.04.16