Ro   En  

Strategie de Dezvoltare Regională în curs de elaborare pentru GăgăuziaO nouă ședință de lucru are loc astăzi, 21 octombrie, la Comrat, în contextul elaborării Strategiei de Dezvoltare Regională a Găgăuziei. La aceasta sunt prezenți reprezentanți ai MDRC, ai Agenției de Dezvoltare Regională, experții BCI și membrii grupului de lucru creat.


Pe agenda ședinței se află următoarele subiecte: metodologia de elaborare a Strategiei și structura acesteia, contextul strategic și instituțional, analiza socio-economică regiunii (cu date generale, demografie, dezvoltare economică și socială, infrastructură). Membrii grupului de lucru se vor diviza pe trei domenii – economic, instituțional și infrastructură - și vor defini și discuta viziunea SDR și prioritățile de dezvoltare ale regiunii. Cu acest prilej, aceștia vor stabili și activitățile din perioada următoare.    


Amintim că aceste activități au loc în cadrul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale”, finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Activitățile sunt implementate de Business Consulting Institute și se vor încheia în decembrie 2016.     

21.10.16