Ro   En  

APEL DE PARTICIPARE LA CONCURS. Servicii de consultanță pentru sporirea competitivității prin instruirea și certificarea consultanților în afaceriProgramul ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” (SCBM) este finanțat de către Uniunea Europeană (UE) și este implementat de către PNUD Moldova. Acest program a fost creat pentru a spori încrederea și cooperarea între cele două maluri ale râului Nistru - prin implementarea proiectelor de dezvoltare socio-economică. Unul din aceste proiecte vizează certificarea internațională a consultanților de afaceri și sporirea competitivității lor.

 
In acest context, se lansează un concurs deschis, cu scopul selectării unui grup de 20 de participanți (câte 10 persoane de pe fiecare mal al Nistrului și cel puțin 40% femei), care vor fi instruiți și certificați ca “CMC” – Consultant de Afaceri Certificat.


Partenerii proiectului sunt 3 agenții naționale și internaționale:

 1. Christian Putzer, Management Consulting (CPM Consulting), Innsbruck, Austria;
 2. Business Consulting Institute (BCI), Chișinău, Republica Moldova;
 3. Camera de Comerț și Industrie, Tiraspol, Republica Moldova.

 

Instruirea și certificarea consultanților de afaceri va fi realizată de către CPM Consulting din Austria. Pe parcursul proiectului participanții vor beneficia de instruire și consultanță (mediere) din partea experților internaționali și locali și își vor îmbunătăți abilitățile de prestare a serviciilor de consultanță în afaceri. Cursurile sunt constituite din 5 module a câte 5 zile de training (25 de zile de training sau 200 de ore). Instruirea se va încheia cu o probă de examinare, precum şi cu certificarea ulterioară a experților. Perioada de desfășurare a instruirilor este ianuarie-aprilie 2017 și acestea vor avea loc în complexul hotelier ”Vatra”, or. Vadul-lui-Vodă.

 

Admiterea la audierea orală de la finalul cursului include o fază de precalificare – în care candidatul va trebui să facă dovada îndeplinirii criteriilor formale (exemplu: 3 ani de experiență în calitate de consultant, 2-3 proiecte proprii de referință). Dacă vor fi îndeplinite toate cerințele, candidatul va fi admis la audierea orală, unde va trebui să prezinte 1-2 cazuri din experiența sa de consultant și să poarte un dialog de 45 de minute cu o comisie internațională,  demonstrându-și abilitățile de consultant în afaceri. În cazul în care candidatul va susține cu succes această probă, i se va înmâna un certificat, CMC – Certified Management Consultant, care este recunoscut pe plan internațional și este emis de către ICMCI (http://www.icmci.org/), corespunzător Standardelor Europene EN 16114 pentru Consultanța în Afaceri.

 

Pentru selectarea participanților vor fi luate în considerare următoarele criterii:

 • Candidații sunt angajații unei companii de consultanță sau sunt consultanți independenți;
 • Experiență de lucru în domeniu – cel puțin 3 ani;
 • Candidatul trebuie să ofere cel puțin 2-3 proiecte de referință, inclusiv scrisori de recomandare din partea clientului;
 • Studii superioare în domeniul  economiei, dreptului, tehnologiilor informaționale și în alte domenii specifice managementului;
 • Cunoașterea limbii engleze (intermediar – avansat);
 • Candidații trebuie să aibă lucrări/eseuri publicate, să aibă experiență în efectuarea unor instruiri și prezentări sau ca lector universitar; 
 • Cunoașterea avansată a calculatorului (inclusiv MS Office);
 • Disponibilitatea de a frecventa întregul curs.  

 

Beneficiarii vor fi admiși la cursurile de instruire imediat după achitarea contribuției proprii, în valoare de 200 USD. La finalul proiectului suma contribuției proprii va fi restituită, dacă beneficiarul va face dovada frecventării regulate a cursurilor (cel puțin 90%) și va susține testele finale de evaluare pentru certificare.


Candidații interesați sunt rugați să completeze chestionarul de la următorul link și să trimită un CV (în formatul Băncii Mondiale) și o scrisoare de intenție  (max. 1 pagină), motivând de ce ar dori să participe la acest proiect, cu mențiunea ”SCBM – Instruirea și certificarea consultanților în afaceri”, la adresele de e-mail de mai jos.

 

Termenul limită de expediere a CV-ului și scrisorii de intenție: 30 noiembrie 2016.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.cee-bc.org/projects/ConsultantsTrainingMoldova sau să ne telefonați:

În Moldova: Cristina Stamati, tel. +373 855080, office@bci.md, Chișinău;

În Transnistria: Aurelia Salkutsan, tel. +373 533 95781, aurelia@bk.ru, Tiraspol. 

23.11.16