Ro   En  

O nouă sesiune de instruire pentru beneficiarii de granturi UE12.03.2016. Business Consulting Institute, în calitate de partener de implementare, a organizat astăzi o nouă sesiune de instruire în cadrul Proiectului “Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri “. La Institutul Muncii din Chișinău s-au întrunit tinerii antreprenori de pe malul drept al Nistrului care au beneficiat de granturi  în a doua fază a acestui proiect.

 

Sesiunea de instruire a avut ca subiect principal “Finanțele, contabilitatea și sistemul de impozitare pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii în anul 2016” și a urmărit obiectivul de a oferi participanților cunoștințe despre efectuarea contabilității firmei, precum și deprinderi practice de a planifica, organiza și gestiona afacerea în mod eficient.

 

Instructorii Lucia Ușurelu și Natalia Florea i-au familiarizat pe tinerii antreprenori cu elementele  principale ale contabilității (sistemul informațional de bază, bilanțul contabil, sistemul de conturi și dubla impozitare, documentarea operațiunilor economice), cu sistemul fiscal din Republica Moldova și cu mecanismul plăților sociale.

 

Sesiuni de instruire similare urmează să fie organizate și cu participarea tinerilor antreprenori de pe malul stâng al Nistrului, care au obținut granturi în cadrul aceluiași proiect.

 

Amintim că Proiectul „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri”, realizat în cadrul Programului “Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat pe ambele maluri ale Nistrului de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

12.03.16