Ro   En  

Tineri antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului s-au reunit din nou în cadrul unui proiect finanțat de UE20 – 21 octombrie 2016. Astăzi, la Tiraspol și-a încheiat lucrările Conferința „Business Bridges”, organizată de Business Consulting Institute și Camera de Comerţ și Industrie din Tiraspol, în cadrul proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri”.  

 

La Conferință au participat tinerii antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului care au beneficiat, în perioada 2014 – 2015, de granturi din partea Uniunii Europene pentru a-și dezvolta propiile afaceri. Suma totală a granturilor se cifrează la aproape un milion de euro și a fost acordată celor 71 de beneficiari pentru dotarea afacerilor lor cu echipamente și utilaje. Afacerile create în cadrul acestui proiect vizează trei domenii: servicii, agricultură și producere.

 

Din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, la eveniment a participat managerul de proiect Jarek Domanski, iar partenerii de implementare au fost reprezentați de Liviu Andriuță, director executiv BCI, și Vasile Cojan, președinte al Camerei de Comerț și Industrie de la Tiraspol.

 

Jarek Domanski a transmis participanților la conferință un mesaj de salut din partea șefului Delegației UE, Pirkka Tapiola, și le-a urat tinerilor antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului succes în dezvoltarea afacerilor pe care le-au creat. Domanski s-a arătat impresionat de expoziția de produse ale beneficiarilor, subliniind că proiectul este unul de real succes.

 

Vasile Cojan a adresat Delegației UE mulțumiri pentru sprijinul financiar, datorită căruia în Transnistria au apărut noi întreprinderi care generează noi locuri de muncă.

 

Liviu Andriuță a spus că pentru BCI este o reală satisfacție să participe la implementarea acestui proiect, pentru că rezultatele sunt imediate și palpabile. Dar pe lângă crearea noilor afaceri și a noilor locuri de muncă, mai este un rezultat important, și anume reclădirea încrederii. Fără încredere nu se poate face nimic durabil, a menționat Andriuță.

 

În cadrul evenimentului, beneficiarii de granturi din parte UE și-au spus poveștile lor de succes și au participat la o instruire pe tema „Tehnici și Instrumente pentru motivarea non-financiară”, susținută de trainerul Tatiana Batușkina.

 

Proiectul „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri” este susţinut financiar de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul sprijină oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin facilitarea cooperării lor și a accesului la posibilitățile oferite de aprofundarea relațiilor dintre Moldova și UE.

21.10.16