Ro   En  

Transfer de bune practici în cadrul unei vizite a antreprenorilor moldoveni la Iaşi




În cadrul proiectului IFAD, „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”, 14 antreprenori beneficiari au avut ocazia să întreprindă o vizită de transfer de bune practici, la Iaşi, în zilele 14-17 martie 2012.

 

Vizita a avut drept scop împărtășirea experienței românești în ceea ce privește investiția remitențelor. Activitatea de transfer de bune practici va cuprinde, în total, 3 vizite ale antreprenorilor din Republica Moldova, grupul țintă al proiectului, care vor fi găzduiţi de 20 de mici proprietari şi administratori ai unor afaceri de succes din România.

 

Cu această ocazie, antreprenorii au avut prilejul să vadă:

  • Livada de cireşi şi depozitul de fructe şi legume din localitatea Cotnari, judeţul Iaşi     
  • Ferma de bovine din localitatea Ţigănaşi  
  • Fermele de caprine şi de ovine, un depozit frigorific, producerea seminţelor de porumb ş.a. din comuna Trifeşti, judeţul Iaşi
  • O fabrică de confecţii
  • O farmacie
  • Un restaurant.

Proiectul „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive” urmăreşte  dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi manageriale ale emigranţilor întorşi în ţară şi ale  persoanelor care beneficiază de remitenţe, în vederea creşterii ponderii investiţiilor din remitenţe.

 

Acesta este finanţat de  Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) şi este implementat în Republica Moldova de către Business Consulting Institute și derulat în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltare Economică și Integrare Europeană Iași. 

19.03.12