Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Un proiect transfrontalier moldo-român oferă șansa unei cariere în inginerie absolvenților colegiilor moldovenești cu profil tehnic

Centrul de consultanță Business Consulting Institute din Chișinău, în calitate de lider de proiect a semnat în vara acestui an un contract de parteneriat cu Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est din România și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași în vederea implementării proiectului ”Acces direct la studenți” finanțat din fonduri europene. În perioada 6-7 octombrie, la Iași s-a desfășurat prima ședință de lucru cu participarea celor trei entități partenere.

detalii...

08.10.20

Solicitare de oferte pentru închirierea unui autoturism

Business Consulting Institute, organizează concurs prin cererea ofertelor de preţ privind închirierea unui autoturism, conform necesităților proiectului „Acces Direct la Studenți” (2SOFT 1.1 / 112), finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 și implementat de către Business Consulting Institute. Durata chiriei corespunde cu durata de implementare a proiectului și constituie 15 luni (octombrie 2020 – decembrie 2021).

detalii...

23.09.20

Activiști civici și jurnaliști din cinci localități au fost instruiți într-un proiect moldo-lituaniano-ucrainean implementat în Moldova de BCI

În zilele de 30 iulie – 1 august Business Consulting Institute a organizat un curs de instruire a bloggerilor, activiștilor civici și ziariștilor locali în vederea sporirii abilităților de comunicare, combaterea dezinformării și tehnici de sensibilizare a unui număr cât mai mare de beneficiari ai proiectelor implementate.

detalii...

19.08.20

BCI desfășoară un proiect de încurajare a proceselor democratice și rezistența la dezinformare în Republica Moldova și Ucraina

Universitatea din Vilnius (Lituania) împreună cu Business Consulting Institute (Moldova) și Fundația pentru Drepturile Omului (Ucraina), implementează proiectul ,,Programul de susținere a emancipării pentru tinerii jurnaliști și activiști civici din Ucraina și Republica Moldova „NEW MEDIA” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

detalii...

30.07.20

Comuna Pohrebeni din Orhei și-a actualizat strategia de dezvoltare în cadrul programului Comunitatea Mea

În zilele de opt și nouă iulie consultanții BCI, de comun acord cu experții programului Comunitatea Mea, au facilitat în regim on-line atelierul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Social-Economică a comunei Pohrebeni din raionul Orhei. Este ultimul din cele 26 de ateliere de elaborare sau actualizare a strategiilor, facilitate de consultanții Business Consulting Institute și ai Institutului de Dezvoltare Urbană din cadrul celei de-a doua cohorte a programului Comunitatea Mea.

detalii...

10.07.20

Sculeniul pune accentul pe crearea condițiilor pentru tineret

Comuna Sculeni din raionul Ungheni este una din cele mai dezvoltate localități din raion dar și din țară. Datorită faptului că este amplasată avantajos, pe malul râului Prut, aici aflându-se și una din cele mai importante vămi ale Republicii Moldova la hotarul de vest al țării, în localitate există un fliux sporit de transport și persoane. Datorită acestui fapt, dar și micului traficde frontieră, în localitate este destul de dezvoltat comerțul, aici fiind amplasate mai multe magazine și benzinării, care aduc venituri considerabile la buget.

detalii...

13.03.20

Satul Mihăileni și-a actualizat Strategia de Dezvoiltare Socio-Economică

Douăzeci și șapte de locuitori ai satului Mihăileni din raionul Râșcani, reporezentanți ai devierse categorii și grupuri ale populației din localitate, au participat în zilele de 10 și 11 martie la atelierul de actualizare a strategiei de dezvoltare social economică a localității.

detalii...

12.03.20

Coșnița își actualizează strategia de dezvoltare

Amplasată avantajos, pe malul stâng al Nistrului și alături de orașul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău, comuna Coșnița din raionul Dubăsari este o localitate cu o experiență bogată în dezvoltarea comunitară, participând la mai multe proiecte de dezvoltare până în prezent.

detalii...

06.03.20