Ro   En  

News & Events

600 de elevi au făcut un pas important în dezvoltarea carierei

În perioada 23-24 septembrie curent, la Iași a avut loc Conferința de bune practici a profesorilor din Republica Moldova și România, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, ca partener în cadrul proiectului transfrontalier „ACCES DIRECT LA STUDENȚI”.

more...

26.09.22

Ce ne motivează să optăm pentru o facultate sau alta?

Ce anume ne motivează să optăm pentru o facultate sau alta, pentru o profesie sau alta? După ce criterii ne ghidăm? Este cunoscut faptul că adeseori mergem la o anumită universitate numai pentru că acolo s-a înscris un prieten sau o prietenă de liceu. Sau pentru că e concurența mai mică decât în altă parte, și, respectiv, credem că șansele de a fi înscriși ar fi mai mari. Sau pentru că ne interesează doar să obținem o licență, nu contează în ce domeniu, contează să avem studii superioare.

more...

22.07.22

BCI a organizat o Masă Rotundă consacrată e-Sănătății

Business Consulting Institute a organizat, pe data de 8 iulie, la Chișinău, Masa Rotundă „Sinergia e-Sănătății și competențele digitale în Georgia, Moldova și Ucraina”.

more...

11.07.22

Cât de rezilienți suntem în fața schimbărilor climatice?

Cum ar putea o comunitate să transforme deșeurile dintr-o problemă în resursă, ce ar putea face pentru utilizarea rațională a rezervelor de apă, cum să aplice reglementările legislative din domeniul mediului, cum să evalueze impactul de mediu și cum trebuie să integreze aspectele de gen în activitățile de mediu? Acestea, dar și alte subiecte au fost discutate astăzi, 24 mai 2022, la conferința națională „Măsuri de protecție a mediului înconjurător în contextul dezvoltării durabile”, se arată într-un comunicat de presă PNUD Moldova.

more...

24.05.22

BCI organizează la Iași o tabără pentru elevi basarabeni

La Iași s-a deschis tabăra nr. 6 a proiectului „DAS - Direct Access to Students”, în care protagoniști sunt 40 de elevi ai Colegiului de Excelență în Construcții din Chișinău. Tabăra este organizată de Business Consulting Institute, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi și Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est, România.

more...

13.04.22

Achiziționare – Echipamente pentru bucătărie

AO Business Consulting Institute anunță concurs de participare la procedura de achiziție prin metoda cererii ofertelor de prețuri pentru procurarea echipamentelor pentru bucătărie. Termen limită pentru prezentarea ofertei este de 21 ianuarie 2022, ora 17:00.

more...

11.01.22

Elevi din Chișinău s-au inițiat în secretele ingineriei la UT Iași

Business Consulting Institute, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est, România, au organizat, zilele trecute, la Iași, o tabără destinată elevilor Centrului de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău.

more...

22.12.21

Schimbările climatice impun măsuri urgente de adaptare

Business Consulting Institute (BCI) acordă servicii de consultanță administrațiilor publice locale în vederea aplicării legislației legate de climă și integrarea aspectelor de gen în documentele de planificare locală. Serviciile sunt oferite în cadrul proiectului ”Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în perioada martie 2020 - martie 2023.

more...

17.12.21