Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Proiect european lansat pentru oraşele Orhei şi Teleneşti

Un proiect susţinut financiar de Uniunea Europeană şi implementat de Business Consulting Institute a fost lansat astăzi, 19 martie, la Primăria Orhei. La eveniment au fost prezenţi Excelenţa Sa Dirk Schuebel, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, reprezentanţii USAID şi PNUD Moldova, ai primăriilor, ai societăţii civile şi ai mass-media. Proiectul va susţine dezvoltarea infrastructurii locale a oraşelor Orhei şi Teleneşti şi îmbunătăţirea serviciilor publice prestate.

detalii...

19.03.13

Primăria Orhei va găzdui conferinţa de deschidere a proiectului UE

Marţi, 19 martie 2013, Primăria Orhei va găzdui lansarea proiectului “Promovarea Planificării şi Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunităţii şi dezvoltare locală sustenabilă”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi este implementat de către Business Consulting Institute, în parteneriat cu autorităţile publice locale din oraşele Orhei şi Teleneşti. În cadrul acestei iniţiative, cele două oraşe vor beneficia de sprijin financiar pentru dezvoltarea infrastructurii locale şi îmbunătăţirea serviciilor publice prestate.

detalii...

17.03.13

Un nou proiect european va susţine dezvoltarea oraşelor Orhei şi Teleneşti

Business Consulting Institute lansează un nou proiect, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, ce îşi propune să consolideze capacitățile de dezvoltare durabilă ale factorilor non-guvernamentali și ale autorităților publice locale din oraşele Orhei şi Teleneşti. Acesta va promova aplicarea unor mecanisme de cooperare între societate şi APL şi va abilita comunităţile în vederea participării la dezvoltarea locală, facilitând accesul lor la o infrastructură şi servicii mai bune. Autorităţile publice locale vor învăţa să parcurgă toate etapele de implementare a unui proiect de dezvoltare aplicând principiile drepturilor omului și egalităţii de gen.

detalii...

01.02.13

Conferinţă internaţională în domeniul bugetării bazate pe performanţă

Proiectul “Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova”, lansat în luna mai a anului 2012, îşi încheie activităţile, organizând la Chişinău Conferinţa Internaţională “Modele, experienţe şi perspective în utilizarea metodei de bugetare pe bază de performanţă în administraţia publică locală din Republica Moldova”. Evenimentul va avea loc în data de 17 decembrie 2012 şi se va desfăşura în Sala de Conferinţe a Hotelului Jazz.

detalii...

16.12.12

Reforma de descentralizare: de la strategie la acţiune

Experţi în domeniul administraţiei publice şi reformei administrativ-teritoriale, din Macedonia, Georgia, Cehia, Kyrgyzstan, Letonia şi Ucraina se vor afla, în perioada 12-14 noiembrie, într-o vizită de studiu în Republica Moldova. În cadrul vizitei, aceştia se vor întâlni cu factori de decizie de nivel central şi local şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi vor participa la Conferinţa Internaţională „Reforma de descentralizare: de la strategie la acțiuni”.

detalii...

13.11.12

Seminar de instruire în cadrul proiectului pentru implementarea bugetării de performanţă în Moldova

Sala de conferinţe a Hotelului Vila Verde găzduieşte, în perioada 29 – 31 octombrie, seminarul de instruire “Implementarea bugetării pe bază de performanţă în administraţiile publice locale din Moldova”. Seminarul este parte a unui proiect care vizează promovarea şi adoptarea conceptului de bugetare de performanţă în activitatea administraţiilor publice locale din Republica Moldova.

detalii...

29.10.12

Vizită de studiu în Macedonia în contextul reformei administrativ-teritoriale

O delegaţie formată din reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale şi ai ONG-urilor realizează, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, o vizită de studiu în Macedonia. Vizita are ca scop preluarea experienţei de organizare teritorială în cadrul procesului de descentralizare. Vizita de studiu, care constituie o primă etapă a proiectului întreprins, va fi urmată de participarea experţilor macedoneni la o conferinţă internaţională privind descentralizarea, organizată la Chişinău în luna noiembrie.

detalii...

29.10.12

Bugetarea de performanţă: practici poloneze pentru administraţia locală din Moldova

Business Consulting Institute şi Fundaţia PAUCI organizează, în perioada 9-13 septembrie 2012, o vizită de studiu în Polonia, în cadrul proiectului "Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova", finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei prin programul Polish Aid 2012. Programul se adresează reprezentanţilor administraţiei publice locale cu responsabilităţi în domeniul finanţelor şi consultanţilor financiari.

detalii...

10.09.12