Ro   En  

Cupa Antreprenoriatului Rural a revenit ehipei CrepeOn



06.05.2016. S-a încheiat a doua fază a Cupei Antrerenoriatului Rural, o competiție de antreprenoriat inovativ lansată în Moldova în cadrul Proiectului ”Promovarea antreprenoriatului pentru dezvoltarea mediului rural”.

 

La finalul unui proces riguros de selecție, juriul a decis: Cupa revine echipei CrêpeOn, o afacere dezvoltată de Cristina Ungureanu din Soroca și mentorată de expertul Lucia Ușurelu. Anunțul a fost făcut azi în direct pe postul național de televiziune Moldova 1, în cadrul emisiunii “Bună seara”. Emisiunea poate fi vizionată aici.

 

CrêpeON produce clătite și băuturi din ingrediente naturale, fiind una din cele 15 afaceri create în cadrul ediției curente a Cupei Antreprenoriatului Rural.

 

În finala concursului s-au mai calificat alte patru echipe care au beneficiat de granturi, lansându-și cu succes afacerile în cadrul proiectului:

 

Afacerea “Bags Bunny”, dezvoltată de Sorin Braga şi Dorian Creangă din Căușeni. Mentor: Rodica Bivol.

“Bags Bunny” este o fermă de iepuri concepută după standarde italiene. Elementul inovator constă în crearea unui "ciclu" în cadrul funcționării fermei. Iepurii sunt hrăniți conform unor standarde prestabilite, fără adaosuri, iar deșeurile acestora sunt folosite pentru producerea de biogaz, care este utilzat ulterior la producerea energiei electrice pentru funcţionarea utilajelor din cadrul fermei. Resturile din producerea biogazului sunt utilizate ca îngrășământ pentru creșterea cerealelor. 


Afacerea “Candle Design”, dezvoltată de Natalia Cebotari din Ştefan Vodă. Mentor: Rodica Bivol.

“Candle Design” oferă o gamă variată de lumânări decorative pentru diferite ocazii (nunți, botezuri, sărbători), dar și pentru crearea unei atmosfere romantice și unice. Lumânările, de o calitate superioară și la un preț accesibil, sunt create manual din ceară și parafină de foarte bună calitate, ceea ce le conferă farmec și unicitate. Culorile și aromele variate le dă un aer special, care se potrivește celor mai frumoase momente.

 

Afacerea BIS, dezvoltată de Sofia Spinei și Doina Bondac din Soroca. Mentor: Gheorghe Ciobanu.

Agenția “BIS” organizează evenimente speciale: nunţi, botezuri, petreceri private, aniversări,  oferind servicii  de animație și divertisment (dansatori,animatori, ursitoare), servicii foto-video, muzică, moderatori. BIS aduce zâmbete tuturor, creând o adevărată atmosferă de sărbătoare.

 

Afacerea Info Portal http://stefanvoda.info , dezvoltată de Alexandru Topolenco și echipa sa din Ștefan Vodă. Mentor: Marin Roșcovan.

Info Portalul este o sursă echidistantă de informații pentru zona de sud a Republicii Moldova, care oferă în același timp și sevicii de publicitate. Membrii echipei care administrează portalul spun că acesta s-ar putea transforma în curând într-un post tv digital care să acopere întreaga regiune sudică.  

 

Atât echipele finaliste, cât și cele care au ajuns în prefinală vor beneficia timp de 6 luni de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea incubatoarelor locale de afaceri și a unei echipe de mentori locali şi internaţionali.

 

Amintim că Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă “Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia.

06.05.16